Весел
Никулден и честито на
всички празнуващи!
А каква риба ще сервирате утре?
Филето от барбун на фурна е сред любимите ми рибни ястия, можете да го поднесете
придружено с картофи на фурна или свежа салата, съчетава се много добре и със
зрял боб по селски. Вкусно и изключително лесно за приготвяне!
Продукти за двама души:
8 средно големи барбуна
5-6 лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Приготвяне:
Почистете от люспите рибата, отрежете перките. Филетирайте я: разделете я на две, отстранете гръдната и останалите кости, главата и опашката. Измийте и подсушете рибата с кухненска хартия.
Подгответе тавата, сложете хартия за печене и отгоре разположете филетата по показания на снимката начин. Поръсете със сол и черен пипер, полейте леко със зехтин и печете в загрята фурна до 180°C около 5 минути. Готовите филета от барбун тряба да бъдат със златисто- червен цвят. В случая сервирам рибата с италиански тип първо ястие - паппа ал помодоро (Pappa al pomodoro).
Още предложения за Никулден:
Saluti! До скоро! :-)
Още вкусни рецепти можеш да откриеш чрез търсачката в горния десен ъгъл! 💗