Златисто филе от барбун


Весел Никулден и честито на всички празнуващи!

А каква риба ще сервирате утре?
Филето от барбун на фурна е сред любимите ми рибни ястия, можете да го поднесете придружено с картофи на фурна или свежа салата, съчетава се много добре и със зрял боб по селски. Вкусно и изключително лесно за приготвяне!

 

Ето моята рецепта:

Продукти за двама души:
8 средно големи барбуна
5-6 лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

Почистете от люспите рибата, отрежете перките. Филетирайте я: разделете я на две, отстранете гръдната и останалите кости, главата и опашката. Измийте и подсушете рибата с кухненска хартия.

 

Подгответе тавата, сложете хартия за печене и отгоре разположете филетата по показания на снимката начин. Поръсете със сол и черен пипер, полейте леко със зехтин и печете в загрята фурна до 180°C около 5 минути. Готовите филета от барбун тряба да бъдат със златисто- червен цвят. В случая сервирам рибата с италиански тип  първо ястие - паппа ал помодоро (Pappa al pomodoro).


Още предложения за Никулден:







 
 

 Saluti! До скоро! :-) 

Още вкусни рецепти можеш да откриеш чрез търсачката в горния десен ъгъл! 💗

 

ЗА КОНТАКТ

Nome

Email *

Messaggio *