Талиолини с пушена сьомга (Tagliolini al salmone)

Tagliolini al salmone affumicato - талиолини с пушена сьомга, бърза паста за всеки сезон!
Талиолини е вид италианска паста с форма на тънки лентички, която можете да откриете вече и в големите вериги супермакети.
Препоръчвам ви марката „BARILLA”. Може и да се приготви вкъщи, за тези които умеят да приготвят прясна паста (pasta fresca).

Продукти за 2 души:
200 гр. прясна паста талиолини
30 гр. краве масло
150 гр. пушена сьомга
50 гр. прясна сметана (по желание)
4-5 лъжици едра сол
магданоз за декорация (по желание)

Приготвяне:
Използвайте дълбока тенджера, напълнете я повече от половината с вода и оставете да заври на силен огън. Посолете с 4 лъжици едра сол, а ако нямате едра, сложете само 2 лъжици обикновена сол.
Сварете пастата като следите минутите, указани на опаковката.
През това време разтопете кравето масло на слаб огън в голям тефлонов тиган, добавете сьомгата, нарязана на дребно. Разбъркайте 20-30 секунди, добавете прясната сметана и изключете котлона.
Оставете в чаша малко от водата, част от която можете да прибавите после в тигана за да не се изсуши твърде много пастата.


Изцедете талиолините от водата една минута преди да изтече времето, указано на опаковката, т.е. “ал денте”. Прибавете към сьомгата в тигана и включете котлона на средна степен. Започнете да разбърквате енергично пастата в продължение на няколко секунди, добавете малко от водата, която оставихте преди да изцедите пастата. Перфектните талиолини ал салмоне трябва да бъдат с леко кремообразен сос, сервирайте ги веднага.

Buon appetito! 

 

Виж още:

 Спагети с песто ала Дженовезе (Spaghetti con pesto alla Genovese)


 






 

Още вкусни рецепти можеш да откриеш чрез търсачката в горния десен ъгъл! 💗

ЗА КОНТАКТ

Nome

Email *

Messaggio *