Бейби пици с аромат на мащерка (Pizzette profumate al timo)

 

Страхотни са, опитайте ги!
В нашата къща, както вече се досещате, обожаваме пицата и се консумира поне веднъж седмично.
В този случай направих два вида пицa: с доматен сос и моцарела, т.е. "Margherita" и със Speck (шпек) - пушен свински бут, продукт на Алто Адидже.

Ето и рецептата:

Продукти за тестото: 

450
г. бяло брашно от мека пшеница
4 лъжици брашно от твърда пшеница
кубче мая за хляб или бирена мая

250 г. топла вода (не повече от 40 градуса)
7  г.  сол
10 гзахар
20 г. зехтин

Продукти за ароматния сос и гарнирането на пицата:
 
1 консерва от 250 г. белени домати
2 скилидки чесън
2 лъжици зехтин
150 г. моцарела
стръкче мащерка
щипка сол
100 г. шпек

Пригответе една голяма купа с 200 г. от водата и разтворете маята и захарта вътре. Прибавете брашното и разбъркайте добре, разтворете солта в останалата част от водата и я прибавете.
N.B! Прясната мая не трябва да бъде в пряк контакт със солта, защото има риск тестото ви да не втаса. Замесете меко тесто, прибавяйки и олиото,  оставете да втаса за около два часа на топло място, покрито с намокрена кърпа или в голям найлонов плик, поръсено леко с брашно.


За соса
:  разбийте с мини пимера доматите с чесъна, две лъжици зехтин и щипка сол.

Загрейте фурната на 220 градуса.

Втасалото тесто омесете леко и оформете малки пици и ги поставете в намазана с олио тава,  разпределете отгоре доматения  сос и кондимента, печете пиците 15-тина минути на 200°C.

Buon appetito! :-)  
 
Още вкусни рецепти можеш да откриеш чрез търсачката в горния десен ъгъл! 💗

ЗА КОНТАКТ

Nome

Email *

Messaggio *